Laserskärning & Bearbetning

Laserskärning är en snabb och effektiv metod som lämnar nästintill obefintliga skärlinjer och ger minimalt spill. Det är en väldigt fördelaktig metod då endast en liten del av plåten utsätts för värme under skärningen vilket skapar väldigt lite påverkan på plåten .

Vad är Laserskärning?

Laserskärning är en skärmetod där man med hjälp av en laserstråle bränner plåten till önskat utförande. När lasern träffar materialets yta värmer den upp materialet till en tillräckligt hög temperatur för att materialet ska smälta, på så sätt börjar laserskärningen. Genom att ladda upp skärfiler följer lasern en skärmall, vilket skapar en hög toleranssäkerhet och ger rena och raka snitt. 

Laserskärning är en högprecisionsteknik som kan användas för att skapa komplexa geometriska former och detaljerade mönster. Det är också en snabb och effektiv teknik, som kan användas för att skära stora mängder av material på kort tid. Med hjälp av vår högteknologiska maskinpark och vår kunniga personal når vi en hög precision i vår laserskärning.

Laserskärning utskurna delar
Laserskärning pågår

Vad kan vi bearbeta inom laserskärning?

Med vår Bystronic By Sprint Fiber 3015 kan vi bränna material så som plåt, stål och aluminium. Vi skär format i storlek upp till 1500x3000mm och från tjocklek 0,8mm upp till 10mm i aluminium, 12mm i rostfritt och 15mm i svart material. Ingen annan teknik kan hantera så avancerade former som laserskärning klarar av utan att medföra brytrisk på såväl tunna som tjocka material.

Fördelarna med laserskärning

Det finns flera fördelar med att använda laserskärning för att bearbeta material. Här är några av de vanligaste skälen till varför laserskärning används

Hög precision

Laserskärning är en högprecisionsteknik som kan skära genom material med stor precision och skapa mycket små detaljer. Detta gör det möjligt att skapa högkvalitativa och exakta delar och komponenter.

Effektivt

Laserskärning är en snabb och effektiv process som kan skära igenom stora mängder material på kort tid. Detta gör det möjligt att producera stora mängder av delar eller komponenter på en kort tidsperiod.

Mångsidighet

Laserskärning kan användas för att bearbeta en mängd olika material, inklusive metaller, trä, plast och andra material. Detta gör det möjligt att använda laserskärning i en rad olika branscher och applikationer.

Minimalt svinn

Laserskärning skär genom materialet utan att skapa någon fysisk kontakt mellan verktyget och materialet. Detta minskar risken för materialavfall och skador på det bearbetade materialet.

Automatisering

Laserskärning är ofta automatiserat och kan köras med minimalt mänskligt ingripande. Detta gör det möjligt att öka produktiviteten och minska produktionskostnaderna.

Behöver ni hjälp med laserskärning?

Letar ni efter en leverantör som kan hjälpa er med laserskärning?
Vi på Frankis har lång erfarenhet av laserskärning och bearbetning, och kan även erbjuda en komplett lösning om ni behöver hjälp med ytterligare moment.

Vi levererar produkter med högsta kvalitet.

Maskinpark legotillverkning